Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del
Offentligt
854832_0001.png
854832_0002.png
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wwww.sum.dk
Folketingets Sundhedsudvalg
Dato: 27. maj 2010Enhed: Sygehuspolitisk centerSagsbeh.: SUMENRSags nr.: 1002930Dok nr.: 231837
Folketingets Sundhedsudvalg har den 20. april 2010 stillet følgende spørgsmålnr. 514 (Alm. del) til indenrigs- og sundhedsministeren, som hermed besvares.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jonas Dahl (SF).Spørgsmål nr. 514:’’Ministeren bedes oversende den korrespondance der siden maj 2009 harfundet sted imellem Dansk Erhverv og Sundhedsstyrelsen vedrørende privatesygehuses mulighed for at varetage specialefunktioner.”Svar:Til brug for besvarelsen har jeg indhentet oplysninger fra Sundhedsstyrelsen,som indledningsvis oplyser følgende:”Sundhedsstyrelsen har behandlet spørgsmålet som en anmodning om akt-indsigt og fremsender hermed den korrespondance, der har fundet sted sidenmaj 2009 mellem Dansk Erhverv, herunder også BPK, og Sundhedsstyrelsenvedrørende private sygehuses mulighed for at varetage specialfunktioner.Sundhedsstyrelsen skal gøre opmærksom på, at de vedlagte dokumenter ikkeomfatter korrespondance vedr. specialet ortopædisk kirurgi og rygområdet.Sundhedsstyrelsen valgte i februar 2010 at udskyde offentliggørelsen af place-ringen af disse områder, idet der er behov for at gennemgå placeringerneendnu engang inden offentliggørelse.Med henvisning til offentlighedslovens (lov nr. 572 af 19. 12. 1985 om offent-lighed i forvaltningen) § 13, stk. 4, kan retten til aktindsigt begrænses i det om-fang, det er nødvendigt til beskyttelse af væsentlige hensyn til gennemførelseaf regulerings- eller planlægningsvirksomhed. På den baggrund undtages do-kumenter omfattende korrespondance vedr. specialet ortopædisk kirurgi ogrygområdet.Begrundelsen er, at der er tale om et meget omfattende, landsdækkende plan-lægningsarbejde, hvor Sundhedsstyrelsen med afsæt i Sundhedslovens § 208fastsætter krav til og placerer specialfunktioner på landets offentlige og privatesygehuse. Korrespondancerne er et led i dette planlægningsarbejde, som sta-dig pågår.Sundhedsstyrelsen finder, at udlevering af korrespondancerne på nuværendetidspunkt vil kunne påvirke muligheden for en hensigtsmæssig gennemførelseaf den specialeplanlægning, som arbejdet tager sigte på, idet specialeplan-lægningen vil kunne medføre betydelige ændringer i form af organisatoriskeog faglige forandringer, herunder eventuelle personalemæssige konsekvenser.
Side 2
Sundhedsstyrelsen har overvejet muligheden for aktindsigt i form af meroffent-lighed, jf. offentlighedslovens § 4, stk.1, 2. punktum., men finder ikke grundlagherfor.Skulle korrespondancen vedr. disse områder fortsat ønskes, modtager Sund-hedsstyrelsen gerne en ny anmodning, når Styrelsen har truffet beslutning omden fremtidige placering af specialfunktionerne inden for disse områder.Sundhedsudvalget har mulighed for at klage over Sundhedsstyrelsens afgø-relse til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Slotsholmgade 10-12,1216 København K.”Jeg kan henholde mig til oplysningerne fra Sundhedsstyrelsen, og jeg skal iøvrigt bemærke, at jeg har inviteret Sundhedsudvalget til et orienteringsmødeden 22. juni 2010 i forbindelse med offentliggørelsen af den endelige speciale-plan, hvor også Sundhedsstyrelsen vil deltage.

./.

I forlængelse heraf oversender jeg korrespondancen mellem Dansk Erhvervog Sundhedsstyrelsen siden maj 2009 vedrørende private sygehuses mulig-hed for at varetage specialfunktioner, med de undtagelser, som Sundhedssty-relsen har redegjort for i det ovenstående.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder / Emil Niragira Rasmussen