Socialudvalget 2009-10
SOU Alm.del
Offentligt
877009_0001.png
877009_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 21. juli 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
ABA/ J.nr. 2010-3898
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 5. juli 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 584(SOU Alm. del).
Spørgsmål nr. 584:”Ministeren anmodes om at sende udvalget de "undersøgelser, hvor manhar undersøgt energiomsætningen i hvile hos patienter med muskelsvind, ogder er fundet resultater, der både ligger over, under og på samme niveausom hos patienter uden sygdommen", som Ankestyrelsen henviser til i sinprincipafgørelse nr. 130-10.”
Svar:Socialministeriet har anmodet Ankestyrelsen om bidrag til besvarelse.Ankestyrelsen har oplyst følgende:”Principafgørelse 130-10 vedrører en ansøgning om dækning af merudgiftertil opvarmning af boligen for en ansøger, der lider af muskelsvindssygdom-men Duchennes dystrofi.Ankestyrelsen afgjorde, at udgifter til ekstra varme i de rum, som ansøgerbrugte til toilette og af- og påklædning, kunne dækkes som nødvendig mer-udgift.Merudgiften til ekstra varme i boligens øvrige rum kunne ikke betragtes somen nødvendig følge af ansøgers nedsatte funktionsevne, da der ikke ersandsynlig sammenhæng mellem den nedsatte funktionsevne i form af mu-skelsvind Duchennes og øgning af rumtemperaturen.
2
I forbindelse med sagens behandling indhentede Ankestyrelsen en lægefag-lig vurdering fra medicinsk speciallægekonsulent.I sin vurdering henviste lægekonsulenten til eksisterende og tilgængeliglægefaglig viden i form af en række undersøgelser af energiomsætningen ihvile hos patienter med muskelsvind.På denne baggrund måtte det konkluderes, at der ikke er lægevidenskabe-ligt belæg for at patienter med muskelsvind af typen Duchenne har et gene-relt behov for øget rumtemperatur.Der vedlægges en liste over 13 undersøgelser, hvor energiomsætningen ihvile hos patienter med muskelsvind er undersøgt.”
Benedikte Kiær/ Anne Bækgaard
Bilag vedlagt:Oversigt over undersøgelser, hvor man har undersøgt ener-giomsætningen i hvile hos patienter med muskelsvind.