Socialudvalget 2009-10
SOU Alm.del
Offentligt
FolketingetSocialudvalgetChristiansborg1216 København K
Administrationsafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
8. juni 2010Planlægnings- ogUdviklingskontoret2010-005-0007LON40725
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 443 (Alm. del), som Folke-tingets Socialudvalg har stillet til socialministeren den 4. maj 2010 (om-trykt den 5. maj 2010). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod(EL).
Lars Barfoed/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Spørgsmål nr. 443 fra Folketingets Socialudvalg (Alm. del):
”I forlængelse af svar på SOU alm. del - spørgsmål 400 be-des ministeren redegøre for det hidtidige arbejde med en na-tional strategi til bekæmpelse af sexuelt misbrug af børn,herunder hvor mange møder der har været holdt, hvilke orga-nisationer og myndigheder er inddraget, hvornår er møderneafholdt og hvornår forventer regeringen af den nationale stra-tegi er udarbejdet?”Svar:
Der henvises til min besvarelse af 19. maj 2010 af spørgsmål nr. 930(Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg.Det fremgår bl.a. af besvarelsen, at den kommende samlede strategi, derskal sammenfatte de overordnede principper for myndighedernes indsatstil bekæmpelse af seksuelt misbrug af børn, udarbejdes under inddragelseaf alle relevante myndigheder og organisationer på området.Det kan oplyses, at Justitsministeriet i løbet af 2009 har afholdt flere mø-der med Red Barnet og Socialministeriet om indsatsen på området. Ju-stitsministeriet har endvidere den 28. april 2010 afholdt et møde, hvorden nærmere tilrettelæggelse af det videre arbejde med at udarbejde denomtalte strategi blev drøftet. Mødet havde deltagelse af Børnerådet,Børns Vilkår, Landsorganisationen mod Seksuelle Overgreb, Red Barnetog Sexologisk Klinik (Rigshospitalet) samt Integrationsministeriet, Kul-turministeriet, Socialministeriet, Undervisningsministeriet og Viden-skabsministeriet (IT- og Telestyrelsen).Justitsministeriet har derudover nedsat en tværministeriel arbejdsgruppe,der skal bidrage til udarbejdelsen af strategien. Arbejdsgruppen har – udover Justitsministeriet – deltagelse af Indenrigs- og Sundhedsministeriet,Integrationsministeriet, Kulturministeriet, Socialministeriet, Undervis-ningsministeriet og Videnskabsministeriet (IT- og Telestyrelsen).Det kan endelig oplyses, at Justitsministeriet den 25. juni 2010 afholderet såkaldt vidensmøde med henblik på – i et tæt samarbejde mellemsamtlige relevante myndigheder og organisationer på området – at opnået fælles vidensgrundlag med henblik på at kunne udpege de relevantefokusområder for den kommende strategi. Justitsministeriet har bl.a. invi-teret Børnerådet, Børne- og Kulturchefforeningen, Børns Vilkår, Centerfor Børn udsat for Overgreb (Skejby Sygehus), Cyberhus, Danmarks2
Idræts-Forbund, Danmarks Lærerforening, Danske Gymnastik- ogIdrætsforeninger, Danske Regioner, Foreningen af Socialchefer i Dan-mark, JanusCentret, Kommunernes Landsforening, Landsorganisationenaf Kvindekrisecentre (LOKK), Landsorganisationen mod SeksuelleOvergreb (LMSO), Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet, Sexolo-gisk Klinik (Rigshospitalet), Sex & Samfund, Statens Institut for Folke-sundhed (Syddansk Universitet), Team for Seksuelt Misbrugte Børn(Rigshospitalet), Team Senfølger af seksuelle overgreb (Servicestyrel-sen), Videnscenter for Sociale Indsatser ved Seksuelle Overgreb modbørn (SISO), Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Integrationsministeriet,Kirkeministeriet, Kulturministeriet, Socialministeriet, Undervisningsmi-nisteriet og Videnskabsministeriet (IT- og Telestyrelsen).
3