Socialudvalget 2009-10
SOU Alm.del
Offentligt
839382_0001.png
839382_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 4. maj 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
DHO/ J.nr. 2010-1643
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 7. april 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 388(SOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mette Frederiksen (S).
Spørgsmål nr. 388:”På baggrund af ministerens besvarelser af S 1452 og S 1453 bedes mini-steren oplyse, om ministeren vil være indstillet på at indføre helt klare ret-ningslinjer for proceduren for, hvordan underretningen skal finde sted, når enudsat børnefamilie flytter fra en kommune til en anden?”
Svar:Som der redegøres for i svaret på S 1453, er lovgivningen omkring under-retninger mellem kommuner helt klar. Når en familie med et eller flere børnunder 18 år eller vordende forældre flytter fra én kommune til en andenkommune, og fraflytningskommunen finder, at et eller flere børn eller devordende forældre har behov for særlig støtte af hensyn til barnets eventuel-le særlige behov for støtte efter fødslen, skal fraflytningskommunen under-rette tilflytningskommunen herom.Som det fremgår af svaret på S 1452, er der ikke i serviceloven stillet krav til,på hvilken måde underretningen skal finde sted. Jeg mener, at det er vigtigt,at kommunerne selv kan vurdere, hvordan der bedst underrettes i de konkre-te sager, således at der sikres, at den viden, kommunen har om en familiessituation, bliver overleveret til den nye kommune på den mest hensigtsmæs-sige måde i hver enkelt sag. Det afgørende er, at der sker en overlevering afalle relevante oplysninger, og at det sker, så snart kommunen bliver op-mærksom på, at familien flytter.Som det også fremgår af besvarelserne på de to spørgsmål, har KL tilken-degivet over for mig, at KL vil gå i dialog med kommunerne for at undersøge,
2
hvordan man kan styrke sikkerheden for, at børn og unge med særlige be-hov får den nødvendige hjælp og bistand. KL vil herunder belyse, hvordankommunerne kan blive bedre til at overlevere sagerne, når familier flytter fraen kommune til en anden.KL forventer at være klar med resultaterne af undersøgelsen til sommer. Nårundersøgelsen foreligger, vil jeg vurdere, om der er behov for mere detalje-rede retningslinjer for kommunerne på dette område.
Benedikte Kiær
/ Dan Holmgreen