Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
909087_0001.png
909087_0002.png
J.nr. 2010-080-0091Dato: 1. november 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 730 af 30. september2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen(SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Tina R. Olsen

Spørgsmål:

I forlængelse af besvarelsen af 27. september 2010 af alm. del – spørgsmål 708 ønskes op-lyst, om svaret skal forstås således, at skatteinformationsudvekslingsaftalerne alene givermulighed for at få oplysninger vedrørende tiden efter ikrafttrædelsesdatoen.

Svar:

Hver skatteinformationsaftale indeholder en artikel om, hvornår aftalen træder i kraft oghvornår den får virkning.Efter underskrivelse af en skatteinformationsaftale skal hver part sende den anden part ennote om godkendelse. Aftalens ikrafttræden hænger sammen med datoen for den sidste afdisse godkendelsesnoter. Aftalerne træder typisk i kraft den 30. dag efter datoen for densidste af noterne.Aftalernes virkningstidspunkt er forskelligt for henholdsvis almindelige skattesager ogskattestraffesager.For så vidt angår almindelige skattesager, giver skatteinformationsaftalerne mulighed forudveksling af oplysninger, der vedrører indkomstår, der begynder den 1. januar eller senerei det kalenderår, der begynder efter ikrafttrædelsen.For så vidt angår skattestraffesager, giver skatteinformationsaftalerne mulighed for udveks-ling af oplysninger for såvel tidligere som fremtidige indkomstår. I nogle aftaler er der dogbegrænsninger for, hvor langt tilbage i tid, at der skal udveksles oplysninger vedrørendeskattestraffesager. Det er således aftalt med Caymanøerne og Bahamas, at der ikke skal ud-veksles oplysninger vedrørende indkomstår, der begynder før den 1. januar 2004.
Side 2