Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
899763_0001.png
899763_0002.png
J.nr.Dato: 11. oktober 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 717 af 23.september2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen(SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Carsten Vesterø

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse grundlaget for at vurdere, hvornår en organisations analyser er såfortegnede, at der er grund til at tilbagekalde en godkendelse efter ligningslovens § 8 A el-ler § 12.

Svar:

Ved forskning og udvikling forstås almindeligvis skabende arbejde foretaget på et systema-tisk grundlag for at øge den eksisterende viden, samt udnyttelsen af denne viden til at ud-tænke nye anvendelsesområder. Denne definition er anvendt af OECD. Forskningsresulta-ter er ofte genstand for diskussion og kritik, da de kan evalueres forskelligt, alt efter hvilkentilgang kritikeren har til stoffet.At der rejses kritik mod et forskningsresultat er ikke i sig selv ensbetydende med, at de fo-retagne undersøgelser og granskninger ikke kan karakteriseres som forskning.Kan det entydigt konstateres, at der foretages analyser med konklusioner, der ikke er base-ret på forskning, vil der efter omstændighederne være grundlag for at tilbagekalde en god-kendelse som almennyttig forskningsinstitution efter ligningslovens §§ 8 A og 12.
Side 2