Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
903755_0001.png
903755_0002.png
J.nr. 2010-318-0272Dato: 16. oktober
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 709 af 20. september2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen(EL).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren Schou

Spørgsmål:

Kan ministeren bekræfte, at det er skattepligtigt, hvis politibetjente har mulighed for at køregratis i S-tog i deres fritid?

Svar:

Politibetjente beskattes efter samme regler som andre.Som udgangspunkt er muligheden for privat at køre gratis i S-tog et formuegode af penge-værdi, der er skattepligtigt efter statsskattelovens § 4.Befordring i fritiden kan dog være skattefri, hvis en medarbejder har fået stillet et periode-kort til rådighed af sin arbejdsgiver til kørsel mellem hjem og arbejde (fri befordring). Etsådant periodekort er skattefrit, hvis medarbejderen ikke tager befordringsfradrag. I den si-tuation er det i praksis accepteret, at en sporadisk anvendelse af periodekortet til anden pri-vat befordring end mellem hjem og arbejde ikke medfører beskatning, jf. Ligningsvejled-ningen afsnit A.B.1.9.17.I øvrigt eksisterer der efter mine oplysninger ikke særlige aftaler om, at politibetjente haradgang til at køre gratis i S-tog i deres fritid. Politibetjente skal således betale for deres pri-vate rejser som alle andre.
Side 2