Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
892759_0001.png
892759_0002.png
J.nr. 2010-080-0070Dato: 23. september 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 632 af 26. august2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen(SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Tina R. Olsen

Spørgsmål 632:

”Ministeren anmodes i den anledning om at bekræfte, at SKAT ikke længere systematiskforetager kontrol, når en valutaudlænding erhverver fast ejendom i Danmark, der er veleg-net til bolig, selv om der kunne kontrolleres følgende:- om der ved købet indtræder fuld skattepligt til Danmark for den pågældende,- om den pågældende person får skattemæssigt hjemsted i Danmark,- om eventuel begrænset skattepligt f.eks. ved udlejning af ejendommen selvangiveskorrekt, og- om der betales korrekt ejendomsværdiskat.”

Svar:

SKAT har oplyst, at der – så vidt vides – aldrig har været foretaget systematisk kontrol iforbindelse med valutaudlændinges erhvervelse af fast ejendom i Danmark,SKAT har videre oplyst, at man ikke uden videre har til hensigt at indføre systematisk kon-trol på dette område.Dette skal ses i lyset af, at hele SKATs indsats – herunder omfanget af kontrollen – foreta-ges i overensstemmelse med indsatsstrategien.Denne indebærer, at al indsats sker i overensstemmelse med den overordnede prioritering,som løbende fortages, og som bygger på væsentlighed og risiko.Dermed være ikke sagt, at et eller flere af ovennævnte temaer ikke kunne blive genstand foret lokalt eller landsdækkende indsatsprojekt, hvis prioriteringen ellers tilsiger det.Herudover foretages der på alle områder – også på ovennævnte – stikprøvevise kontroller.
Side 2