Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
874688_0001.png
874688_0002.png
J.nr. 2010-318-0250Dato: 8. juli 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 556 af 11. juni 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Thomas Larsen

Spørgsmål:

Vil ministeren fremover årligt lade udarbejde evalueringer af enkelte eller flere skatteudgif-ter, f.eks. udvalgt efter væsentlighed, politisk fokus, beløbsmæssig størrelse, risikovurde-ring og/eller hvor længe siden det er, udgiften sidst blev evalueret?

Svar:

Jeg mener, at det bør være en politisk beslutning, hvornår de enkelte lovområder ana-lyseres og underkastes en særlig behandling, herunder evaluering af eventuelle skatteudgif-ter. Det giver et større fokus på det relevante område, frem for at ressourcerne bruges overen bred kam ved årlige opdateringer uden et klart fokus. En fokuseret indsats, hvor skatte-udgifterne evalueres som en del af det samlede skatte- og udgiftssystem, giver efter minbedste overbevisning en større sikkerhed for kvalitet i arbejdet.Som eksempel kan nævnes, at jeg i juli måned vil fremlægge en handlingsplan for beskat-ning af multinationale selskaber. Det vil være et naturligt led heri også at undersøge omeventuelle skatteudgifter spiller en rolle for disse selskabers skattebetaling.
Side 2