Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
874685_0001.png
874685_0002.png
J.nr. 2010-318-0250Dato: 8. juli 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 555 af 11. juni 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Thomas Larsen

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, om der vil blive sørget for, at de beløbsmæssige størrelserpå de enkelte skatteudgifter, der indgår i oversigten på Skatteministeriets hjemmeside,fremover revideres, herunder ved Skatteministeriets bedste skøn.

Svar:

På skatteministeriets hjemmeside ligger en oversigt over skatteudgifter. Oversigtenindeholder den senest opdaterede liste over skatteudgifter fra FFL06, ændrede/indførteskatteudgifter som følge af ændret/ny lovgivning samt en liste over opdaterede skatteudgif-ter vedrørende personalegoder. Oversigten opdateres årligt (ved folketingsårets afslutning)med de vedtagne lovforslag, som medfører ændringer i eksisterende/indfører nye skatteud-gifter.I forbindelse med opdateringen af listen revideres de tidligere års skøn over skatteudgifterikke, medmindre, der er foretaget en genberegning af skatteudgiften f.eks. som følge af enanalyse af det lovområde skatteudgiften vedrører. Evalueringen af skatteudgifter og dermedrevision af skønnene for tidligere års skøn over skatteudgifterne, bliver foretaget, når deforskellige politikområder bliver underkastet sammenhængende analyser. Desuden er det etstort og ressourcekrævende arbejde at gennemføre egentlige beregninger af samtlige skat-teudgifter hvert år. Dette ressourceforbrug står ikke mål med værdien af en sådan opdateretliste.
Side 2