Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
868447_0001.png
868447_0002.png
J.nr. 2010-080-0050Dato: 23. juni 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 538 af 7. juni 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Frank Aaen (EL).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Tina R. Olsen

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere artiklen ”Klapjagt: Et paradis for skatteål” i Ekstra Bladetden 6. juni 2010, herunder ønskes følgende spørgsmål besvaret:hvad kan ministeren oplyse om omfanget af skuffeselskaber uden anden aktivitet end atfungere som gennemstrømningsselskab for en multinational virksomhed?i hvilket omfang kan de danske myndigheder kontrollere, om Danmark bruges somgennemstrømningsland i forbindelse med skatteunddragelse og bruges disse mulighe-der?forfølger danske myndigheder sagen, hvis der er mistanke om, at skuffeselskaber iDanmark bruges til at unddrage andre lande for skat?giver de danske myndigheder oplysninger til andre lande, der efterspørger oplysningerom selskaber og personer, der er mistænkt for skatteunddragelse?

Svar:

Indledningsvist henviser jeg til svaret af 11. august 2009 til Folketingets Skatteudvalg påSAU alm. del spm. 500 (FT 2008/09), hvoraf fremgår, at det på basis af SKATs systemre-gistreringer ikke er muligt at oplyse om omfanget af gennemstrømningsholdingselskaber.På baggrund af oplysninger om store indgående udbytter vil SKAT undersøge, om disseudbytter strømmer gennem Danmark og om udbytterne opfylder betingelserne for skattefri-hed.SKAT vil i sin planlagte undersøgelse kontrollere, om Danmark bruges i forbindelse medskatteunddragelse. SKAT vil forfølge sagen, hvis der er mistanke om, at Danmark brugestil at unddrage andre lande for skat.SKAT giver oplysninger til andre lande efter de regler, der er indsat i dobbeltbeskatnings-overenskomsterne om udveksling af oplysninger og efter de øvrige internationale aftaler,der er indgået.
Side 2