Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
872500_0001.png
872500_0002.png
J.nr. 2010-318-240Dato: 1. juli 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 520 af 28. maj 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren Schou

Spørgsmål 520:

Vil ministeren vurdere mulighederne for at ændre reglerne, så der kun be-tales skat af den egentlige værdi af små medarbejdergoder, og ikke – som beskrevet i artik-len ”Salatskat på 10 kr. skal undersøges af SKAT” i JyskeVestkysten den 26. maj 2010”Salatskat på 10 kroner skal undersøges af SKAT” - af faste satser, som f.eks. 35 kr. for etmåltid mad.

Svar:

De gældende regler for beskatning af arbejdsgiverbetalt mad følger de almindeligeprincipper for beskatning af personalegoder og giver mig ikke anledning til at overveje æn-dringer.En arbejdsgivers betaling af et måltid mad på arbejdspladsen er som udgangspunkt skatte-pligtig på linie med andre arbejdsgiverbetalte goder, der har privat karakter. Da det kan væ-re vanskeligt og besværligt jævnligt at skulle opgøre værdien af et måltid mad, er der – somjeg nævnte i mit svar på spørgsmål 519 - på visse områder fastsat nogle standardsatser forvisse erhvervsgrupper, herunder sygehuspersonale, der typisk bliver bespist på deres ar-bejdsplads.Det ligger i begrebet standardsats, at den faktiske værdi af et måltid kan være forskellig frastandardsatsen – den faktiske værdi kan både være højere eller lavere. Med en skattepligtigværdi på 35 kr. for et måltid mad, finder jeg, at standardsatsen er fastsat meget rimeligt.Jeg vil i øvrigt gøre opmærksom på, at en beskatning efter standardsatserne ikke finder an-vendelse, hvis arbejdsgiveren udbyder maden som led i en kantinetilskudsordning, hvor deansatte betaler for maden. Hvis de ansatte betaler 10 kr. for en skål salat som led i en sådankantineordning, vil de ikke blive beskattet efter standardsatserne.Endelig vil jeg påpege, at hvis arbejdsgiveren tilbyder de ansatte grøntsager eller frugt a laen frugtordning, hvor der stilles frugt frem til de ansattes disposition, og der ikke er tale omet egentligt måltid mad, vil bespisningen kunne blive betragtet som almindelig personale-pleje, og de ansatte beskattes ikke heraf.
Side 2