Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
833194_0001.png
833194_0002.png
J.nr. 2010-318-0219Dato: 23. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 393 af 19.april 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Annemette Ottosen

Spørgsmål 393:

I forlængelse af den tidligere ministers besvarelse af SAU alm.del.-samrådsspørgsmål H, I, J og K den 10. februar 2010 har HK/Privat spurgt skatteministerenom han er enig med sin forgænger der udtalte, at man ikke skal betale multimedieskat, hvisman ikke har privat rådighed over et arbejdsgiverbetalt multimedie, men arbejdsgiveren al-ligevel har indberettet den ansatte som om, at vedkommende har privat rådighed. Betyderministerens svar den 13. april 2010 (jr.nr. 2010-346-0117) at HK´s medlemmer overforSKAT ved direkte henvendelse kan frasige sig den uretmæssige indberetning af mulighedfor anvendelse af multimedier, som deres arbejdsgiver har foretaget og derved undgå at be-tale multimedieskatten eller hvad mener ministeren i givet fald at sådanne ansatte skal fore-tage i forhold til SKAT?

Svar:

Som jeg skrev i mit svar til HK/Privat, er det vigtigt at gøre sig klart, at der er forskelpå den situation, hvor en arbejdsgiver for at undgå kontrolforpligtelser indberetter, at de an-satte har privat rådighed over multimedier og den situation, hvor en arbejdsgiver ikke ind-beretter, at de ansatte har privat rådighed over multimedier, men heller ikke foretager nogenkontrol af, om de ansatte tager multimedier med hjem fra arbejdspladsen.Spørger har spurgt til den første situation – det vil sige, hvor arbejdsgiveren foretager ind-beretning og dermed tager positivt stilling til, at de ansatte har privat rådighed over multi-medier. Arbejdsgiveren har således over for skattemyndighederne og de ansatte tilkendegi-vet, at de ansatte har privat rådighed over multimedier, og de ansatte vil derfor være omfat-tet af multimediebeskatningen. Som jeg også nævner i mit svar til HK/Privat, er spørgsmå-let om, hvorvidt arbejdsgiveren mod de ansattes vilje pålægger dem at være omfattet afmultimediebeskatningen, et ansættelsesretligt spørgsmål, som jeg ikke har mulighed for attage stilling til.
Side 2