Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
845504_0001.png
845504_0002.png
J.nr. 2010-238-0075Dato: 13. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr.391af14. april 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Klaus Hækkerup (S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/LeneSkov Henningsen

Spørgsmål 391:

Skal ministerens svar af 26. marts 2010 på alm. del spørgsmål 279 forståssådan, at industrier med egen udledning udleder direkte til recipient og betaler afgift ud fraspildevandets indhold af totalnitrogen, totalfosfor og organisk stof (BI5), samt at industriertilsluttet de kommunale rensningsanlæg betaler samme kubikmetertakst for vandafledningsom borgerne, uanset om rensning udføres før udledning eller ej?

Svar:

Der skal betales en afgift til statskassen af spildevand, der udledes her i landet til sø-er, vandløb eller havet. Afgiften betales af alle fælles rensningsanlæg samt af ejere af ejen-domme med afløb, som ikke er tilsluttet et fælles rensningsanlæg.Industrier med egen udledning, somikkeer tilsluttet et fælles rensningsanlæg, skal lade sigregistrere hos SKAT og afregner afgiften kvartalsvis efter måling. Afgiften pålægges spil-devandets indhold af totalnitrogen, totalfosfor og organisk stof (BI5), idet den afgiftspligti-ge mængde beregnes som udledningen af spildevand i afgiftsperioden ganget med koncen-trationen af de enkelte stoffer i udledningen.Vandafledningsafgiften henhører under Miljøministeriets (By- og Landskabsstyrelsens)ressort, og jeg har derfor også anmodet By- og Landskabsstyrelsen om bidrag til svar.By- og Landskabsstyrelsen har givet følgende svar: ”Industrier tilsluttet de kommunalerensningsanlæg betaler samme vandafledningsbidrag som borgerne, uanset om virksomhe-den har udført forudgående rensning af spildevandet. Som det fremgår af svaret til spørgs-mål 279 er der dog den undtagelse, at hvis en ejendom (privat eller erhverv) afleder særligforurenet spildevand, skal der pålignes et særbidrag såfremt tilledningen giver anledning tilsærlige foranstaltninger i forbindelse med etablering og drift af spildevandsforsyningssel-skabets spildevandsanlæg.”
Side 2