Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
839431_0001.png
839431_0002.png
J.nr.Dato: 5. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 389 af 14. april 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Merete Norup Pedersen

Spørgsmål:

Det fremgår af SKATs kvartalsrapport for 4. kvartal 2009, at de restancer, der ikke vedrørerdirekte skyld til SKAT er stærkt stigende. Ministeren anmodes derfor om at oplyse, omSKAT regelmæssigt EDB samkører restancerne medoplysninger om- restanternes skattepligtige indkomst,- ejerskab af fast ejendom,- indestående i pengeinstitutter og- besiddelse af værdipapirerfra SKATs registre over indberettede oplysninger efter skattekontrolloven med henblik påderefter at sætte effektive inddrivelsesskridt i værk. Det bedes i bekræftende fald oplyst,med hvor store mellemrum sådan samkøring foretages.

Svar:

Det sker ikke nogen automatisk samkøring af de nævnte oplysninger i forbindelse inddri-velse af SKATs egne krav eller andre fordringshaveres krav. De inddrivelsesværktøjer somSKAT lovgningsmæssigt kan gøre brug har varierende effekt i de enkelte sager, hvorfor engenerel samkøring ikke vil understøtte effektiviteten i nævneværdig grad. Ikke alle oplys-ninger er relevante i alle sager og vil i højere grad fordre manuel sagsbehandling med denuværende inddrivelsessystemer.
De af spørgeren nævnte oplysninger er tilgængelige for inddrivelsesmedarbejderne, og an-vendes som led det almindelige inddrivelsesarbejde efter konkret vurdering, idet det be-mærkes, at nogle af oplysningerne (efter skattekontrolloven) opdateres årligt.
Side 2