Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
834983_0001.png
834983_0002.png
J.nr. 10-073615Dato: 27. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 385 af 13. april 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen(SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren W. Clausen

Spørgsmål:

”Ministeren bedes redegøre for sine overvejelser i forhold til muligheden for at ansætte fle-re i SKAT til at inddrive kommunale restancer, som ministeren selv åbner op for i artiklen iPolitiken den 3. april 2010:”Frank Jensen: Urimeligt sløseri i Skat.””

Svar:

Jeg har i den omtalte artikel i Politiken udtalt, at inddrivelsen af flere kommunale restancerikke bare er et spørgsmål om flere medarbejdere, men at jeg ikke vil udelukke det.Udfordringerne på inddrivelsesområdet løses ikke ved blot at ansætte flere i SKAT. Tilfør-sel af yderligere ressourcer er ikke en garanti for, at restanceudviklingen kan vendes. Res-sourcer i sig selv er ikke automatisk lig med ”flere penge i kassen”, da inddrivelsen skermed udgangspunkt i skyldnernes aktuelle betalingsevne. Men jeg vil på den anden side ikkeudelukke, at såfremt det viser sig, at der f.eks. i en periode er behov for en ekstraordinærindsats på et eller flere restanceområder vil kunne ske omprioriteringer og dermed flytningaf ressourcer fra andre områder.Givet de udfordringer den offentlige sektor står over for i de kommende år bl.a. som følgeaf den demografiske udvikling, handler det ikke om at gøre sektoren så stor som mulig,men derimod om at finde veje til at løse opgaverne smartere og så effektivt som muligt. Ogdet er lige præcis her jeg ser hovedudfordringen på inddrivelsesområdet.
Side 2