Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
J.nr. 2010-238-0090Dato: 19. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 324 af 22. marts2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Tina R. Olsen
Spørgsmål:
”Ministeren bedes i forlængelse af svaret af 9. marts 2010 på alm. del - spørgsmål 254 op-lyse, hvilke myndigheder som er i besiddelse af alle eller dele af de nødvendige oplysningerfor at opgøre størrelsen af de afskrevne restancer.”
Svar:
En besvarelse af spørgsmålet vil nødvendiggøre, at der skal rettes henvendelse til for-dringshaverne, eksempelvis kommunerne, idet Skatteministeriet ikke i fuldt omfang liggerinde med oplysninger om foretagne afskrivninger. Såfremt oplysningerne yderligere skalomfatte perioden forud for fusionen pr. 1. november 2005 og /eller oplysninger om afskriv-ninger foretaget i opkrævningsfasen, hvor kravene således ikke er oversendt til inddrivelse,beror oplysningerne hos de enkelte fordringshavere / tidligere inddrivelsesmyndigheder,som i antal udgør i omegnen af 500. Hertil kommer, at opgørelserne af gennemførte af-skrivninger ikke nødvendigvis er sammenlignelige – det gør eksempelvis en væsentlig for-skel om opgørelserne medregner afskrivninger som følge af forældelse eller ej.
Det er Skatteministeriets vurdering, at afsættelsen af de krævede ressourcer og tidsanven-delsen hos både SKAT, de enkelte fordringshavere og tidligere inddrivelsesmyndigheder,der skal muliggøre fremskaffelsen af de ønskede oplysninger, ikke står mål med nyttevær-dien. Skatteministeriet har på denne baggrund ikke rettet henvendelse til fordringshaverne /tidligere inddrivelsesmyndigheder. Først med den nye restancestatistik, jf. min besvarelseaf spørgsmål 329 af 22. marts 2010 (SAU - alm. del), bliver det muligt at opgøre de samle-de afskrivninger af krav oversendt til inddrivelse i SKAT.
Side 2