Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del
Offentligt
826170_0001.png
826170_0002.png
J.nr. 2010-080-0018Dato: 14. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 319 af 16. marts2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen(SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Tina R. Olsen

Spørgsmål:

”Ministeren anmodes om at oplyse, i hvilket omfang SKAT nu vil betale erstatning til an-dre ansatte i SKAT, der blev udpeget til forflyttelse på samme lovstridige grundlag, herun-der til tidligere ansatte, der senere blev afskediget, fordi de ikke ønskede den pålagte for-flyttelse, og til tidligere ansatte, der selv opsagde deres stilling, fordi de ikke ønskede at ef-terkomme den lovstridige forflyttelse.”

Svar:

Jeg kan oplyse, at SKAT ikke påtænker at udbetale erstatninger til andre medarbejdere, derblev udpeget til forflyttelse.Begrundelsen er, at Østre Landsret ikke har taget stilling til, hvorvidt forflyttelserne varlovstridige. Landsretten har derimod alene vurderet spørgsmålet om, hvorvidt der fandt al-dersdiskrimination sted i forbindelse med udpegningerne af de fem medarbejdere fra Skat-tecenter Maribo.Østre Landsret har i den forbindelse henset til, at der ikke forelå skriftligt materiale til be-lysning af beslutningsprocessen i Skattecenter Maribo, og Landsretten har på den baggrundfundet, at de oplysninger som blev fremlagt i sagen måtte tillægges betydende vægt ved be-visbedømmelsen.Efter en samlet bedømmelse af disse oplysninger sammenholdt med de afgivne forklarin-ger, fandt Landsretten ikke, at SKAT havde løftet den omvendte bevisbyrde. SKAT havdedermed ikke bevist, at forskelsbehandlingslovens ligebehandlingsprincipper ikke var blevetkrænket ved beslutningen om at udpege de fem tidligere medarbejdere fra Skattecenter Ma-ribo.
Side 2