Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del
Offentligt
780703_0001.png
780703_0002.png
Folketingets Retsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 4. januar 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]www.ism.dk
Under henvisning til Folketingets Retsudvalgs brev af 27. november2009 følger hermed Indenrigs- og Socialministerens endelige svar påspørgsmål nr. 190 (REU alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fraPeter Skaarup (DF)
J.nr. 2009-1768
Spørgsmål nr. 190:Er ministeren enig i, at det er et forkert signal at sende til børn og unge, nårboligselskabet Tåstrupgaard ansætter en efter sigende bandeleder til at ståfor ro og orden i området?
Svar:Et udsat boligområde er ofte karakteriseret ved en mangfoldighed af proble-mer – f.eks. en uhensigtsmæssig beboersammensætning, en stor andelbeboere uden tilknytning til arbejdsmarkedet, øget grad af kriminalitet, mv.Det vil derfor i et sådant område være nødvendigt at sætte ind med en langrække af forskellige initiativer af social karakter, bygningsmæssige forbed-ringer, kulturelle og fritidsmæssige initiativer osv. for at styrke boligområdetog gøre det til et attraktivt sted at bo.I Tåstrupgård har der gennem tiden været sat ind med en række initiativer,der skal understøtte en positiv udvikling i boligområdet. Som et led i et afdisse initiativer har AKB foretaget den ansættelse, som ligger til grund forspørgsmålet. Boligselskabet AKB har klart tilkendegivet, at ansættelsen ikkeskulle være sket, og at selskabet vil gennemgå sagens samlede forløb ogvurdere, hvad der fremover skal gøres for at bringe sagen på rette spor.Det kan naturligvis være vanskeligt at vurdere helt konkrete forhold ude i deforskellige boligområder og jeg vil understrege, at det er den enkelte kom-munes ansvar - i samarbejde med boligorganisationerne, politiet og andreinvolverede - hvordan problemerne løses.
2
Når det er sagt, er jeg naturligvis enig med spørgeren i, at den ansættelse,der ligger til grund for spørgsmålet, ikke har været et godt signal over forområdets børn og unge.
Karen Ellemann/ Mikael Lynnerup Kristensen