Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del
Offentligt
898505_0001.png
UDENRIGSMINISTERIET6. oktober 2010Spørgsmål fra Retsudvalget tiludenrigsministeren af 3. sep-tember 2010OMTRYKT 7. september 2010(adressat ændret)

REU alm. del

Spørgsmål 1509:

Ministeren bedes kommentere artiklen ” Saudi Arabiske diplomater blæser på dansk ret ogbygger løs” fra Politiken 24. august 2010.

Svar:

Jeg finder det uacceptabelt, hvis en ambassade ikke overholder de love og regler, der gældervedrørende bygninger og disses benyttelse.Udenrigsministeriet har gjort det helt klart over for den saudi arabiske ambassade, at denligesom alle andre ambassader og borgere i dette land skal overholde disse bestemmelser.Udenrigsministeriet er og har løbende været i tæt dialog med ambassaden og kommunen forat få parterne til at finde en fornuftig løsning inden for gældende regler.Ambassaden indstillede straks efter påtalen det ulovlige byggeri og er nu gået i en direktedialog med kommunen vedrørende lovliggørelse.Det er vigtigt at undgå lignende sager fremover. Udenrigsministeriet har derfor indskærpetover for samtlige ambassader, at de danske byggeregler skal overholdes.