Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del
Offentligt
878433_0001.png
878433_0002.png
878433_0003.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
2. august 2010Civil- og Politiafde-lingen2010-150-1836JEE43392
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1354 (Alm. del), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 16. juli 2010.
Lars Barfoed/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 1354 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Vil ministeren, idet der henvises til artiklen den 14. juli2010 på TV2's hjemmeside om krimi nyheder "Køge: Nøgenkvinde smidt på gaden" redegøre for den i artiklen omtaltesag og bekræfte, at politiet ikke havde mulighed for at rejsesigtelse overfor manden. I bekræftende fald vil ministeren daskabe lovinitiativer, således at retsbekyttelsen af ofre højnesog tager højde for de pågældende begivenheder?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet. I den anledning har Rigspolitiet henvist til føl-gende udtalelse fra Midt- og Vestsjællands Politi:”Onsdag den 14. juli 2010 kl. 05.04 blev Midt- og Vestsjæl-lands Politi kontaktet af en borger, der oplyste, at der ud foret center i Køge sad en nøgen kvinde og græd. Borgeren hav-de lånt kvinden en jakke og en T-shirt, som hun kunne tageover sig. Da politipatruljen nåede frem til stedet, blev kvin-den iklædt en engangskedeldragt og efter eget ønske kørt tilen veninde i nærheden. Kvinden ønskede ikke at oplyse, hvadder var passeret, ud over at hun efter et skænderi med sinsamlever havde forladt den fælles bopæl. Kvinden fremstodtydeligt påvirket af spiritus og/eller stoffer, ligesom hun varuligevægtig.Omkring en time efter den første anmeldelse til politiet blevvagtcentralen i Midt- og Vestsjællands Politi kontaktet afkvindens veninde, der oplyste, at kvindens samlever nu stodved den adresse, hvortil kvinden var bragt af politiet.Ved politiets kontakt til samleveren, der fremstod helt roligog ikke tydeligt påvirket af spiritus eller andet, oplyste denpågældende, at han var bekymret for kvinden, idet hun havdeforladt den fælles bopæl i påvirket tilstand, ligesom hun ikkevar helt rask. Han var nu tryg ved at vide, at hun var hos ven-inden på den konkrete adresse. Han blev herefter kørt til sinbopæl af politiet.Kvinden ønskede ikke at anmelde samleveren for nogen formfor overgreb, og det var politiets vurdering, at samleveren ik-ke i forbindelse med det passerede havde foretaget handlin-ger, som kunne danne grundlag for en sigtelse imod ham.Det skal afslutningsvis bemærkes, at politiets pressedøgnrap-port den følgende dag havde en fremstilling af hændelsen,som kunne give det indtryk, at samleveren havde været vol-2
delig over for kvinden og smidt hende ud af den fælles bo-pæl. Det var som nævnt ikke tilfældet. Kvinden havde ikkeværet udsat for vold eller trusler fra samleveren, men havdeforladt bopælen efter eget ønske.”
3