Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del
Offentligt
877386_0001.png
877386_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
26. juli 2010Strafferetskontoret2010-792-1387FRM41211
Hermed sendes foreløbig besvarelse af spørgsmål nr. 1338 (Alm. del),som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 13. juli2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Kristian Thulesen Dahl (DF).
Lars Barfoed/Ole Hasselgaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 1338 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

”Ministeren bedes kommentere vedhæftede e-mail henven-delse fra LL og i den forbindelse oplyse:-Finder ministeren at den nuværende lovgivning er tilstræk-kelig til at beskytte borgere som den forurettede i e-mailen?-Vil ministeren tage initiativ til et nationalt journaliseringssy-stem, som borgeren taler om?-Vil ministeren overveje, om mulighederne for tvangsind-læggelse er gode nok til at kunne håndtere en "psykisk" sygperson, som tilfældet er her?-Ministeren bedes redegøre for eventuelle andre overvejelsersom ministeriet måtte have på bedding angående tilfælde somdet i e-mailen beskrevne med psykisk syge personer, dergroft generer fredelige borgere.-Mener ministeren ikke, at en anklagets læge burde have pligttil at udtale sig, hvis politiet eller en anden offentlig myndig-hed, der behandler den pågældendes sag, beder om det?-Finder ministeren ikke, at en sag som denne burde give an-ledning til en ændring af lovgivningen m.h.t. anklagedes rettil ikke at udtale sig. I den forbindelse bemærkes det, at etvidne til f.eks. et voldeligt overfald har pligt til at udtale sigtil en dommer, mens en sigtet har ret til ikke at udtale sig.-Når en person, der systematisk udsætter andre for truslergennem længere tid tilkendegiver, at vedkommende "har købten gun", og når der er tale om en psykisk ustabil person, bur-de der da ikke være mulighed for politiet til at få en ransag-ningskendelse, så politiet har mulighed for, at undersøge omdet er sandt?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet anmodet In-denrigs- og Sundhedsministeriet og Rigspolitiet om udtalelser.Når udtalelserne foreligger, vil Justitsministeriet vende tilbage til sagen.
2