Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del
Offentligt
875624_0001.png
875624_0002.png
875624_0003.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
13. juli 2010Civil- og Politiafde-lingen2010-150-1809JEE43301
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1260 (Alm. del), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 24. juni 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).
Lars Barfoed/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 1260 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Hvilke tiltag agter ministeren at tage for at gøre det muligtfor Netto og andre butikker at kunne drive handel på IndreNørrebro, uden at risikere voldelige overfald, hærværk ogchikanerier mod butikken og de ansatte?”

Svar:

Det er helt uacceptabelt, hvis de handlende og borgerne på Nørrebro ud-sættes for vold og chikane mv. På baggrund af de seneste sager i områdethar jeg haft et møde med ledelsen for Københavns Politi for at få en re-degørelse for situationen og politiets indsats i den forbindelse.Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet. I den anledning har Rigspolitiet henholdt sig tilfølgende udtalelse fra Københavns Politi:”Den politimæssige indsats på Nørrebro består af flere kom-ponenter.I indsatsen indgår projekt ”din betjent”, som indebærer, at derer en daglig kontakt og dialog mellem de lokale politibetjenteog borgerne, herunder de erhvervsdrivende. Der er ligeledesetableret et direkte hotline telefonnummer til det lokale politi,hvortil der kan rettes henvendelse. De lokale politibetjente erdagligt til stede i området både til fods og på cykel. Projektetindebærer efter Københavns Politis opfattelse, at de lokalebetjente har et godt kendskab til unge og kriminelle i områ-det.Hertil kommer, at lokalpolitiet har et solidt samarbejde medgadeplansmedarbejdere og ungdomsklubber i området. Dettegiver gode muligheder for dialog, hvilket er med til at løse deproblemer, der opstår. Lokalpolitiet er tillige i kontakt medNetto og Københavns Kommune både i relation til den efter-forskningsmæssige indsats og i relation til de kriminalpræ-ventive og operative politimæssige tiltag, der skal medvirketil at genoprette trygheden i området.Det kan endvidere oplyses, at beredskabet fra Station Bella-høj patruljerer på Nørrebro, og at daglige analyser dannergrundlag for patruljeoplæg, der gennemgås med patruljerne,inden de skal ud i området. Der kan i den forbindelse udpegesområder og steder, der bør have særlig bevågenhed, ligesomopmærksomheden kan rettes mod bl.a. eftersøgte personer ogsærlige grupperinger.
2
Herudover kan det oplyses, at også andre politienheder, her-under gruppe-, hunde- og færdselspatruljer, patruljerer i om-rådet.”
3