Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del
Offentligt
842492_0001.png
842492_0002.png
842492_0003.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Administrationsafdelingen
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
10.maj 2010ØkonomikontoretCecilie MaarbjergQvist2010-0030-00546598
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1001 (Alm. del), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 23. april 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).
Lars Barfoed/John Vestergaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 1001 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

”Ministeren bedes redegøre for, hvordan politibetjeningen afVesthimmerland sikres, hvis Løgstør politistation nedlæggesog flyttes til Hobro.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fraRigspolitiet, som har oplyst følgende:”Rigspolitiet kan indledningsvis henvise til besvarelsen afspørgsmål nr. 919 fra Folketingets Retsudvalg, hvoraf detbl.a. fremgår, at Nordjyllands Politi først omkring 1. juni2010 tager stilling til den fremtidige organisering af politiet iHimmerland.Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af nærværendespørgsmål indhentet en udtalelse fra Nordjyllands Politi, somoplyser følgende:”Som anført i forbindelse med besvarelsen af spørgs-mål 991, har projektgruppens arbejde bl.a. taget afsæt ide tilkendegivelser om en god borgerbetjening og nær-hed i lokalsamfundet, som var centrale elementer i for-bindelse med vedtagelsen og implementeringen af poli-tireformen.Det er derfor også i overensstemmelse hermed, at pro-jektgruppens anbefalinger bl.a. vil betyde en øget pa-truljedækning i Himmerland og en styrket politimæssigtilstedeværelse i Års, der er det største bysamfund iVesthimmerlands kommune.Særligt i relation til Jammerbugt kommune gælder, atprojektgruppen i overensstemmelse med ledelsenskommissorium har haft sit fokus på den fremtidige poli-timæssige dækning i Himmerland.Som en del af Vendsyssel er Jammerbugt kommune irelation til både efterforskning og beredskab tilknyttetlokalpolitiet i Hjørring, og der er ingen planer om atændre dette. Selve den patruljemæssige dækning i poli-tikredsen sker imidlertid via flådestyring fleksibelt meddisponering fra vagtcentralen, og derfor anvendes ipraksis – bl.a. for at minimere responstiderne – ofte pa-truljer på tværs af lokalpolitiområderne. Derfor har og-så lokalpolitiet i Løgstør løst beredskabsmæssige opga-ver i Jammerbugt kommune.2
Projektgruppen har anbefalet en opretholdelse – og i etvist omfang styrkelse – af den nuværende patruljedæk-ning i Himmerland, og dette vil således ikke reducereden politimæssige dækning i Jammerbugt kommune.Projektgruppen har imidlertid i forlængelse af sine ana-lyser af politidækningen i Himmerland gjort opmærk-som på, at der kan være behov for yderligere at optime-re patruljedækningen i den sydvestlige del af Jammer-bugt kommune. Nordjyllands Politi iværksætter derfornu – uafhængigt af overvejelserne vedrørende Himmer-land – et analysearbejde, som nærmere skal belyse mu-lighederne for en bedre politimæssig dækning i dennedel af Jammerbugt kommune. Dette arbejde forventesafsluttet, således at en eventuel ændring af politidæk-ningen i Jammerbugt kommune kan iværksættes samti-dig med en eventuel ændring i Himmerland.Det bemærkes, at borgerbetjeningen, den politimæssigedækning og synlighed i lokalsamfundet samt responsti-derne i yderområderne er afgørende parametre, nårNordjyllands Politi træffer den endelige beslutning omden fremtidige organisering og opgaveløsning i Him-merland.”
3