Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2009-10
PØU Alm.del
Offentligt
900195_0001.png
900195_0002.png
Det Politisk-Økonomiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Det Politisk-Økonomiske Udvalg har i brev af 10. september 2010 stillet mig følgendespørgsmål 165 alm. del, stillet efter ønske fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL), somjeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 165:

"Hvor mange gange er der blevet udarbejdet en ligestillingsvurdering i forbindelsemed et lovforslag på ministeriets område?"

Svar:

I forbindelse med udarbejdelse af lovforslag gennemgår samtlige lovforslagen såkaldt relevanstest med henblik på at vurdere, om det enkelte lovforslag skal li-gestillingsvurderes.Siden etableringen af Klima- og energiministeriet i november 2007 har det ikke ført tilligestillingsvurderinger af ministeriets lovforslag.Det kan dog nævnes, at der har været ligestillingsmæssige spørgsmål inddraget iforbindelse med nedsættelse af udvalg ved udmøntning af vedtagne love, f.eks. vedetableringen af bestyrelsen for EUDP (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrati-onsprogram) og etablering af bestyrelsen for Center for Energibesparelser.Ligestillingsvurdering af lovforslag er en vurdering af, om et lovforslag kan have for-skellige konsekvenser for den kvindelige og den mandlige befolkning eller dele afdisse grupper samt en vurdering af, hvad dette betyder for ligestillingen mellem kvin-der og mænd. Klima- og Energiministeriets sagsområder er overvejende af megetteknisk præget karakter og har oftest virksomheder og ikke enkeltpersoner som mål-gruppe.Det kan bemærkes, at der ved screening af ministeriets lovprogram til denne Folke-tingssamling i lighed med tidligere er foretaget relevanstests af de seks lovforslag,som jeg agter at fremsætte og samtlige vurderinger mundede ud i, at forslagene ikkeindeholder nogen ligestillingsmæssige udfordringer.
11. oktober 2010
Med venlig hilsen
KLIMA- OGENERGIMINISTERIET
Side 2
Lykke Friis