Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2009-10
PØU Alm.del
Offentligt
780108_0001.png
780108_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Det Politisk-Økonomiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
21/12-09004-u13-11
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Det Politisk-Økonomiske Udvalg har i brev af 23. november 2009 stillet migfølgende spørgsmål 16 (PØU alm. del), som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

Spørgsmål nr.16:

"Vil ministeren oplyse, hvilke krav Post Danmark har stillet til leverandøren afde nye døgnterminaler (Døgnposten) i forhold til at skulle leve op til kravene,som er nødvendige for, at personer med handicap kan betjene terminalerne pålige fod med andre?"

Svar:

Færdselsstyrelsen, der fører tilsyn med Post Danmark, har i anledning afudvalgets spørgsmål indhentet en udtalelse fra Post Danmark. Jeg vedlæggerderfor til orientering kopi af Post Danmarks brev til Færdselsstyrelsen af 11.december 2009.Levering af pakker til ”Døgnposten” er en service, som modtageren tilmeldersig via Post Danmarks hjemmesidewww.postdanmark.dk.Modtageren kan påhjemmesiden vælge at få leveret pakker til den ”Døgnpost”, som ligger nærmestbopælen eller eventuelt vedkommendes arbejdsplads o.l. Når der ligger enpakke til afhentning i ”Døgnposten”, modtager den pågældende en besked fraPost Danmark via e-mail eller SMS.Om Post Danmarks levering af pakker kan jeg generelt oplyse, at pakker leverestil døren til alle modtagere i Danmark (mandag til fredag).Træffes den pågældende modtager ikke, afleverer postbuddet en meddelelseom, at pakken kan afhentes på posthuset eller eventuelt ved den nærmeste”Døgnposten”. Enhver kunde der modtager en meddelelse om at hente enpakke i ”Døgnposten”, kan få omdirigeret pakken til afhentning på posthuset istedet.
Modtager en handicappet borger meddelelsen om, at en pakke ligger tilafhentning, kan vedkommende ringe til Post Danmarks kundeservice på 80 2070 30. Post Danmark sørger derefter for, at pakken genudbringes til denpågældende uden beregning. Telefonnumret fremgår af den blanket,postbuddet afleverer.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Lars Barfoed