Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2009-10
PØU Alm.del
Offentligt
889358_0001.png

UDENRIGSMINISTERIET

Udenrigsminister Lene Espersens svar på spørgsmål nr. 133 (alm.del) stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg efter ønske fraMagnus Heunicke (S).
Spørgsmål 133:Hvilke gaver har ministeren modtaget uden om ministeriet fra private virksomheder og organisationer iløbet af sit virke som minister siden år 2001, der ikke er lejlighedsgaver af traditionelt præg og af mindreomfang?
Svar:Med det formål at skabe større åbenhed omkring ministres forhold blev der som led i en politisk aftale,der blev indgået den 30. april 2009 mellem regeringen og Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet,Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre, i juni 2009 indført en ny åbenhedsordning omministres udgifter og aktiviteter.Ordningen indebærer, at der løbende (på det enkelte ministeriums hjemmeside) offentliggøresoplysninger om bl.a., hvilke gaver der modtages af ministeren.Jeg kan derfor, for så vidt angår gaver, som jeg har modtaget som minister i perioden maj 2009 tiljanuar 2010 generelt henvise til Økonomi-og Erhvervsministeriets hjemmeside, og i perioden januar2010 til juli 2010 til Udenrigsministeriets hjemmeside. Det skal i den forbindelse bemærkes, at det efteråbenhedsordningen ikke har nogen betydning, hvor gaven er modtaget.Da der, for så vidt angår tiden forud for indførelsen af åbenhedsordningen, ikke på samme mådeeksisterer noget samlet billede over modtagne gaver, finder jeg det ikke muligt at udarbejde endækkende oversigt over, hvilke gaver af den i spørgsmålet nævnte karakter jeg måtte have modtaget,siden jeg for 9 år siden blev udnævnt til minister.