Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
890295_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 24. august 2010 stilletmig følgende spørgsmål 908 alm. del, stillet efter ønske fra Ida Auken (SF),som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 908:

"Vil ministeren være indstillet på at opdatere den nationale klimatilpasningsstrategifra 2008, og herunder tage kontakt til kommunerne for i samarbejde at udarbejde kli-matilpasningsplaner, som Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo foreslår i Berling-ske Tidende den 18. august 2010: ”Venstre vil hjælpe kommuner i vandkamp?"

Svar:

Regeringens klimatilpasningsstrategi fra marts 2008 bygger på, at myndigheder, er-hvervsliv og borgere - alle - har et ansvar for at tilpasse sig klimaforandringer, og atden konkrete tilpasningsindsats og finansieringen heraf er fordelt på forskellige ni-veauer og aktører. Det er stadig min opfattelse, at denne tilgang er den rigtige.Kommuneundersøgelsen viser da også, at mange kommuner tager deres ansvar al-vorligt, og at kommunerne er godt i gang med strategier, planer og kortlægning, jf.min besvarelse af spørgsmål 906.Det er naturligvis vigtigt, at vi arbejder sammen omkring løsning af de konsekvenser,som måtte følge af klimaændringerne. Det gør stat og kommune allerede både i for-hold til den overordnede koordinering af indsatsen i Koordinationsforum for Klimatil-pasning og i forbindelse med den konkrete udvikling af værktøjer, som kommunerneefterlyser i deres arbejde.Jeg har netop sammen med miljøministeren holdt møde med KL, hvor der var enig-hed om, at arbejdsdelingen mellem stat og kommune skal fastholdes. Vi var ogsåenige om at mødes regelmæssigt fremover med henblik på løbende at drøfte udfor-dringerne, dele viden og sikre, at der sker de nødvendige fremskridt.
16. september 2010j.nr. 1002-0173
Med venlig hilsen
Lykke Friis