Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
880724_0001.png
880724_0002.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg
Finansministeren
17. august 2010
Svar på Miljø- og Planlægningsudvalgets spørgsmål nr. 880 af 5.august 2010 (Alm. del - § 7) stillet efter ønske fra Per Clausen(EL).

Spørgsmål:

”Vil ministeren i forlængelse af MPU alm. del - svar på spm. 181 oplyse, om det erurigtigt, når Frederiksborg Amtsavis den 5. oktober 2009 skriver, at fældningen aftre fredede egetræer i Meulenborgskoven havde øget værdien af en villa, somstatens ejendomsselskab Freja har ejet/ejer, og oplyse, hvad Freja i givet fald hargjort for at gendrive denne forkerte påstand?”

Svar:

Finansministeriet har forelagt spørgsmålet for Statens Ejendomssalg A/S (Frejaejendomme).Freja ejendomme oplyser, at selskabet over for Helsingør kommune, DanmarksNaturfredningsforening og offentligheden har tilkendegivet, at det var en fejl, atfældningen af de tre fredede træer i Meulenborgskoven skete uden forudgåendekontakt til myndighederne.Freja ejendomme oplyser, at fældningen alene skete på grund af en vurdering af, atdisse træer udgjorde og ville udgøre en fare, idet de var blevet udsat for hærværk.Dette hærværk konstaterede Freja ejendomme umiddelbart efter overtagelsen afejendommen i juli 2009 efter henvendelse fra naboejendommens ejer, KTAS Pen-sionskasse, som allerede den 18. maj havde konstateret og anmeldt et tilsvarendehærværk på naboejendommens træer. Hærværket på Freja ejendommes ejendomblev straks politianmeldt.Freja ejendomme er vidende om, at det i Dansk Naturfredningsforenings politi-anmeldelse er påstået, at Freja ejendomme har foranstaltet dette hærværk medhenblik på at skabe en sundudsigt for bygningen på ejendommen. Freja ejen-domme har taget skarpt afstand fra denne påstand både i offentligheden og overfor politiet. Dette har direktør Mads Bjerre bl.a. tilkendegivet for Helsingør Dag-blad den 26. november 2009.Freja ejendomme modtog den 21. juni et bødeforlæg, der alene omhandler selveden ukorrekte fældning. Freja ejendomme har beklaget fældningen og accepteret
Finansministeriet • Christiansborg Slotsplads 1 • 1218 København K • T 33 92 33 33 • E [email protected] • www.fm.dk
2
politiets afgørelse. Politiet har ikke fundet grundlag for påstanden om, at Frejaejendomme skulle være skyld i hærværket på ejendommen.Freja ejendomme oplyser, at fældningen af de fredede træer ikke har fundet stedfor at fremme udsigten til Øresund. Udsigten fra ejendommen var før fældningenog er efter fældningen meget begrænset, og med den genplantning, Freja ejen-domme har aftalt med Helsingør kommune, vil den oprindelige begrænsede udsigtantageligt forsvinde helt.Set i lyset af, at udsigtsforholdene således ikke er ændret, vurderer Freja ejen-domme, at ejendommens værdi ikke er påvirket.
Med venlig hilsenClaus Hjort Frederiksen