Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
807634_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 8. februar 2010 stilletmig følgende spørgsmål 400 alm. del, stillet efter ønske fra Ida Auken (SF),som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 400:

Vil ministeren kommentere Formand for IDA’s styregruppe Søren SkibstrupEriksens udtalelse i Mandag Morgen den 14. december 2009 om konklusionenpå IDA’s undersøgelse af, hvordan det går med klimatilpasningen i Danmark:”Undersøgelsens dom er, at klimaberedskabet sejler. Der er ingen af voresmedlemmer, der rigtig har tiltro til, at kommunerne eller staten virkelig har enlangsigtet plan for klimatilpasning”.

Svar:

Som nævnt i svar 399 forventes vor viden om klimaforandringerne løbende at kræveen indsats og justeringer i takt med, at vores viden grundlag bliver opdateret. Derforer der behov for en omkostningseffektiv og fleksibel tilgang til klimatilpasning. Det harvi med den strategi, der nu foreligger.Jeg har bemærket, at IDA’s undersøgelse fandt sted ved årsskiftet 2008-2009 blandt400 medlemmer af IDA, som til dagligt er beskæftiget med klimatilpasning, hvorafhalvdelen er ansat i det offentlige. Efter IDA’s undersøgelse har Videncenter for Kli-matilpasning lanceret en klimatilpasningsportal i januar 2009 og har efterfølgende af-holdt en lang række indlæg i form af foredrag, artikler i fagblade, seminarer mv. Jeghenviser i øvrigt til svar på MPU spørgsmål 232.I efteråret 2009 har KL’s nyhedsbrev Momentum omtalt en rundspørge til kommunaleteknik- og miljøchefer. Den viste, at udsigten til stigende vandstand, mere nedbør oglangt flere ekstreme regnskyl allerede har fået 65 procent af kommunerne til at plan-lægge investeringer, der kan dæmme op for vandet. Dertil kommer kommuner, somallerede har investeret i udbygning af kloakker og andre løsninger.På den baggrund kan jeg ikke genkende det billede, som er citeret i spørgsmålet.Med venlig hilsen
Dato: 3. marts 2010J.nr. 1002-0129
Lykke Friis