Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
807629_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 8. februar 2010 stillet mig føl-gende spørgsmål 399, alm. del, efter ønske fra Ida Auken (SF), som jeg hermed skalbesvare.

Spørgsmål 399

”Den tidligere Klima- og Energiminister Connie Hedegaard udtalte under forespørg-selsdebatten den 1. april 2008: ”Det vil være svært at finde noget sted i verden, hvorder er lagt et så omfangsrigt baggrundsmateriale frem”. Vil ministeren redegøre for,hvordan det harmonerer med ministerens egen udtalelse om, at der fortsat er behovfor mere viden og analyser jf. Mandag Morgen den 14. december 2009.”

Svar:

Dato 3. marts 2010J.nr. 1002-0129
Danmark var blandt de første lande i Europa, der fremlagde en samlet, national stra-tegi for, hvorledes de fremtidige klimaændringer skulle indpasses både lovgivnings-mæssigt og ansvars- og forskningsmæssigt. Danmark er stadigvæk blandt de føren-de i EU inden for klimatilpasning.Viden om klimaforandringerne udvikles imidlertid stadig nationalt og internationalt, ogdet er derfor centralt at have de seneste forskningsbaserede data til rådighed. Der erderfor ikke noget modstridende i, at der fortsat er behov for yderligere viden. Det nyeCenter for Klimaforskning vil bl.a. fokusere på konsekvenser af et ændret klima. End-videre vil midler fra globaliseringspuljen fremover skulle understøtte yderligere forsk-ning indenfor netop klimatilpasning.
Med venlig hilsen
Lykke Friis