Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
807621_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 8. februar 2010 stillet mig føl-gende spørgsmål 398, alm. del, efter ønske fra Ida Auken (SF), som jeg hermed skalbesvare.

Spørgsmål 398

”Vil ministeren kommentere Jens Stenbæk (V), formand for KL’s Teknik ogmiljøudvalgs udtalelse i Mandag Morgen den 14. december 2009: ”Vi har storeudfordringer i forhold til vand og oversvømmelse, men vi mangler forsat konkretemål for, hvad det er for en fremtid, vi skal dimensionere indsatsen efter. Og vilministeren udarbejde sådanne mål, som Jens Stenbæk efterspørger?”

Svar:

Jens Stenbæk vil gerne vide, hvor meget havet stiger, hvordan grundvandsniveauetændrer sig, og hvor meget mere regn, der kommer i fremtiden.Det har jeg fuld forståelse for. Derfor gøres den viden, der findes om disse forhold,tilgængelig på klimatilpasningsportalen. Her vil man kunne finde informationer omforventningerne til den fremtidige havvandsstigning. Man kan finde informationer omforventede ændringer i grundvandsspejlet for de dele af landet, hvor der foreliggerdata. Man kan ligeledes finde informationer om de forventede ændringer i regn-mængderne.Denne viden vil løbende blive udbygget. På baggrund af forskningsprojektet EN-SEMBLES, der er afsluttet for nylig, vil der blive foretaget et udtræk af data til visningpå klimatilpasningsportalen. Der er tale om data fra IPCC klimascenariet A1B, som vivil anbefale lægges til grund for beslutninger om klimatilpasning, der har en tidshori-sont frem til 2050.
Dato 3. marts 2010J.nr. 1002-0129
Med venlig hilsen
Lykke Friis