Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
807595_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 8. februar 2010 stillet mig føl-gende spørgsmål 394, alm. del, efter ønske fra Ida Auken (SF), som jeg hermed skalbesvare.Dato: 3. marts 2010

Spørgsmål 394

J.nr. 1002-0129
”Mener ministeren, at man kan forvente, at den enkelte lodsejer kan finansiereudarbejdelsen af det nødvendige datagrundlag, når han skal beslutte, hvilkendimension af diger, der skal investeres i?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Transportministeren, under hvis ressort dette hører,der udtaler følgende:”Det påhviler som udgangspunkt lodsejeren eller dennes rådgiver at indhente detnødvendige datagrundlag, der skal bruges som grundlag for dimensioneringen af di-ger.I forbindelse med indhentning af dette datagrundlag er det imidlertid således, atKystdirektoratet ligger inde med mange data om de danske kyster. Data om f.eks.hyppigheden af høje vandstande – de såkaldte højvandsstatistikker, er offentligt til-gængelige og kan vederlagsfrit benyttes.Kystdirektoratets data opdateres regelmæssigt. Kystdirektoratet har ligeledes stor er-faring med kystbeskyttelse/diger og et udbredt kendskab til kysterne og rådgiver pågrundlag heraf gerne om dimensionering af diger og kystbeskyttelse. Kystdirektoratetkan dog som myndighed ikke påtage sig den egentlige dimensionering.På klimatilpasningsportalen findes ligeledes generelle data om eksempelvis over-svømmelser, fremtidens havvandstande og erosion af kyster.Der findes således i dag flere vederlagsfri informationskilder til brug for dimensione-ring af diger/kystbeskyttelse.”
Med venlig hilsen
Lykke Friis