Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
791297_0001.png
791297_0002.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 6. januar 2010 stillet mig føl-gende spørgsmål 234, alm. del, efter ønske fra Ida Auken (SF), som jeg hermed skalbesvare.

Spørgsmål 234:

Der ønskes en redegørelse for den danske indsats for at målrette og koordinerekommunernes egne indsatser således, at de indhøstede lokale erfaringer med klima-tilpasning evalueres og efterfølgende spredes.

Svar:

Som det blev fastlagt i regeringens Strategi for tilpasning til klimaændringer i Dan-mark fra marts 2008, koordineres den samlede danske indsats for klimatilpasning iKOK, Koordinationsforum for klimatilpasning, hvor en række ministerier, KL og Dan-ske Regioner er repræsenteret. Videncenter for Klimatilpasning er sekretariat forKOK og bidrager til at føre dette forums initiativer ud i livet. Den autoritative viden,som skal ligge til grund for tilpasningen, leveres og koordineres af Koordinationsen-hed for Forskning i Klimatilpasning (KFT), under Århus Universitet.Beslutninger om konkrete indsatser i kommunerne træffes af kommunerne selv ioverensstemmelse med det kommunale selvstyre. Medlemmer af KOK, Videncentretog www.klimatilpasning.dk understøtter på forskellige måder en koordinering af dekommunale indsatser. Videncentret tilbyder et videngrundlag for lokale beslutningerog afholder seminarer, hvor der bl.a. kan udveksles erfaringer med klimatilpasning påtværs af kommunegrænser. Kystdirektoratet har taget flere initiativer for at målretteog koordinere kommuners egne indsatser bl.a. en række møder, hvor nabokommu-ner har kunnet udveksle erfaringer om kystbeskyttelse og drøfte fælles problemer.Derudover samarbejder mange kommuner selv på tværs af kommunegrænserne omklimatilpasning, ligesom nogle regioner f.eks. Hovedstaden og MidtJylland har tagetinitiativ til tværgående samarbejder.Portalen www.klimatilpasning.dk spiller en stadig vigtigere rolle i forhold til at opsamleog formidle de kommunale erfaringer med klimatilpasning. På portalen kan man så-ledes finde en række forskellige cases, der beskriver lokale klimatilpasningstiltag ogde indhøstede erfaringer.
Dato: 28. januar 2010J.nr. 1002-0118
KLIMA- OGENERGIMINISTERIET
Side 2
Jeg kan i øvrigt henvise til mit svar på spørgsmål 232.Med venlig hilsen
Lykke Friis