Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
779331_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
MinisterenJ.nr. SNS-401-01236Den 21. december 2009
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 7. december 2009stillet følgende spørgsmål nr. 192 (alm. del) som hermed besvares.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Steen Gade (SF).

Spørgsmål nr. 192 (alm. del)

Hvordan sikres det, at reduktionspotentialet er vurderet i forhold til klimabe-tingelserne i årene frem med forventeligt højere gennemsnitstemperaturer,mere regn og voldsommere regnepisoder, således at den ønskede effektsikres vedvarende og ikke fordrer nye investeringer i de kommende år?

Svar

Vurdering af vådområdernes reduktionspotentiale vil indgå i de tekniskeforundersøgelser, der ligger forud for etablering af de enkelte vådområde-projekter.Generelt vurderes det, at højere gennemsnitstemperaturer alt andet lige vilforbedre vådområdernes reduktionspotentiale, og at vådområderne dermedvil være væsentlige virkemidler også under ændrede klimabetingelser. Våd-områder kan desuden være et effektivt virkemiddel i forbindelse med at mi-nimere effekten af voldsommere regnepisoder.Miljøministeriet vil frem til næste vandplan, der foreligger i 2015, igangsætteet arbejde der skal gøre det klart, hvorledes effekten af klimaforandringernekan inddrages i vandplanlægningen.
Troels Lund Poulsen / Malene Linderoth