Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
775212_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg
Finansministeren
Svar på Miljø- og Planlægningsudvalgets spørgsmål nr. 180 af 1.december 2009 (Alm. del - § 7) stillet efter ønske fra Per Clausen(EL).

Spørgsmål:

”Vil ministeren redegøre for, hvordan det kan gå til, at statens ejendomsselskabFreja har fældet fredede træer i Meulenborg Skoven?”

Svar:

Finansministeriet har forelagt spørgsmålet for Statens Ejendomssalg A/S (Frejaejendomme).Freja ejendomme har oplyst, at fældningen af træerne på Meulenborg-ejendommen i Snekkersten er resultatet af en beklagelig fejl, idet træerne erfredede i henhold til en fredningsafgørelse fra 2006.Freja ejendomme har endvidere oplyst, at fældningen skete i forbindelse med enoprydning i en tilgroet have på ejendommen, hvor der også blev fældet andretræer og ryddet noget buskads. Flere af træerne bar præg af uoprettelig skade efter,at de og andre træer tidligere på året var blevet forgiftet. Dette hærværk opdagedeFreja ejendomme umiddelbart efter, at de havde overtaget ejendommen den 1. julii år. For at undgå, at de skadede træer på et senere tidspunkt gjorde skade påenten forbipasserende eller bygninger, besluttede Freja ejendomme at fælde demsamtidig med oprydningen af haven.Freja ejendomme overså imidlertid fredningen og de procedurer, der burde værefulgt i den forbindelse, hvilket selskabet beklager.
Med venlig hilsenClaus Hjort Frederiksen
Finansministeriet • Christiansborg Slotsplads 1 • 1218 København K • T 33 92 33 33 • E [email protected] • www.fm.dk