Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
900193_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Miljø- og Planlægningsudvalget har i brev af 23. september 2010 stillet mig følgendespørgsmål 1001 alm. del, stillet efter ønske fra Sten Gade, SF, som jeg hermed skalbesvare.

Spørgsmål 1001:

”Vil ministeren bede Energinet.dk undersøge muligheden for at etablererørlægning af udskylningsvandet fra kavernerne til en anden recipient end detansøgte udledningsområde i Lovns Bredning, evt. i forbindelse med renoveringog etablering af nye gastransmissionsledninger så som Skanledprojektet?”

Svar:

Af min besvarelse af spørgsmål 1000 alm. del fremgår bl.a., at Energinet.dk vurderer,at der for nærværende ikke er fysisk behov for etablering af nye kaverneri Ll. Torup.Energinet.dk planlægger derfor kun at foretage genudskylning af eksisterende kaverner.
11. oktober 20102010-316
Energinet.dk har over for mig oplyst, at det vil være forbundet med betydelige mer-omkostninger at investere i en ny rørledning, pumper mv. med henblik på udledningaf saltholdigt vand til en anden recipient end det ansøgte udledningsområde i LovnsBredning i forbindelse med den forestående genudskylning af de eksisterende kaver-ner i gaslageret ved Ll. Torup. Energinet.dk har således i forbindelse med genud-skylningen af kaverner til hensigt at anvende det eksisterende rørsystem, som blevanvendt ved etableringen af kavernerne i 1980’erne.Jeg kan tilføje, at Skanled-projektet blev indstillet i maj 2009, og der er ikke planerom at genoplive projektet.Med venlig hilsen
Lykke Friis