Kulturudvalget 2009-10
KUU Alm.del
Offentligt
813023_0001.png
813023_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
15. marts 2010Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 90 (Alm. del) vedrørende DRs generaldirek-tørs beslutninger om indslag, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 22. februar 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).
Per Stig Møller
Dok. nr. 493097
Side 2

Spørgsmål nr. 90.

(Alm. del), DRs generaldirektørs beslutninger om indslag.Skrivelse af 22. februar 2010.Svar til Kulturudvalget fra kulturministeren. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra PerClausen (EL).

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, hvor mange gange Kenneth Plummer, siden har tiltrådte somgeneraldirektør, har truffet en konkret beslutning om, at et indslag ikke skulle bringes iDRs nyhedsprogrammer, og/eller DRs nyhedsafdeling ikke skulle forsøge at fremskaffedokumentation i en konkret sag, sådan som han har gjort i sagen om den lydfil, der ef-ter sigende kan afsløre, hvem der stod bag lækken om, at danske jægersoldater skullesættes ind i Irak.

Svar:

Jeg har i anledning af det stillede spørgsmål bedt DR om at bidrage til besvarelsen. DRhar oplyst følgende:"Af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed fremgår det, at DRs generaldirektør har detdaglige programansvar og varetager den daglige administrative og økonomiske ledelseaf DR. Generaldirektøren har dermed det øverste redaktionelle ansvar i DR.Som hovedregel uddelegerer generaldirektøren det redaktionelle ansvar.Der forekommer dog situationer, hvor generaldirektøren som den øverst ansvarlige ogpå grund af særlige omstændigheder i en sag, undtagelsesvist træffer en redaktionelbeslutning.DR har ikke oplysninger om, hvor ofte sådanne situationer forekommer."Jeg tager DRs oplysninger til efterretning.DRs bestyrelse er DRs øverste ledelse, mens DRs generaldirektør som oplyst af DRovenfor har det daglige programansvar og varetager den daglige administrative og øko-nomiske ledelse af DR. Jeg kan derfor ikke blande mig i DRs programmæssige ogdriftsmæssige dispositioner.