Kulturudvalget 2009-10
KUU Alm.del
Offentligt
885093_0001.png
885093_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
1. september 2010Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 152 (Alm. del), om forskellige fusionsmodel-ler, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 11. august 2010. Spørgsmålet er stillet ef-ter ønske fra Pernille Frahm (SF).
Per Stig Møller
Dok. nr. 648644
Side 2

Spørgsmål nr. 152

(Alm. del),Skrivelse af 11. august 2010.Svar til Kulturudvalget fra kulturministeren.

Spørgsmål:

Der er blevet og bliver fortsat drøftet en række forskellige fusionsmodeller,eksempelvis: den fulde fusion, "én skole to uddannelser" og Akademi Modellenforeslået af professorgruppen ved KA forsommeren 2009.Hvilken model vil ministeren anbefale og hvorfor?Hvor langt vil ministeren lade fusionen mellem Kunstakademiets Arkitektskoleog Danmarks Designskole udstrække sig i forhold til sammenlægning aføkonomi, administrative enheder, de to udannelsesretninger og deresforskningsenheder?Hvorledes vil ministeren sikre, at de to skoler kan aflæses tydeligt som uddannelses-retninger og fagområder i en fremtidig struktur?

Svar:

Formålet med fusionen er ikke at lave en spareøvelse, hvor den økonomiske ramme tilden fusionerede institution skal være mindre end den ramme, der gives til institutio-nerne i dag. Formålet er derimod at sikre uddannelser og forskningsmiljøer, der kanmåle sig med de bedste i verden.Hvis en fusion skal bidrage til at nå det mål, skal fusionen være helhjertet, og derforskal Kunstakademiets Arkitektskole og Danmarks Designskole samles under en fællesinstitution med fælles ledelse, økonomi og administration.Samtidigt vil de uddannelser, der i dag findes under Kunstakademiets Arkitektskole ogDanmarks Designskole bestå inden for den fusionerede institution.Forskningsmiljøet vil blive større og stærkere i den fusionerede institution, hvilket kanbidrage til at højne det samlede niveau for forskningen, men en fusion skal ikke ned-bryde de stærke forskningsprofiler, der i dag findes på Kunstakademiets Arkitektskoleog Danmarks Designskole.