Forsvarsudvalget 2009-10
FOU Alm.del
Offentligt
765648_0001.png
(FOU alm.del-Spørgsmål nr. 63)
27. november 2009Besvarelse af FOU spørgsmål nr. 63, stillet den 19. november efter ønske fra folketingsmedlemFrank Aaen, (EL)

Spørgsmål nr. nr. 63:

”Vil ministeren, i forlængelse af svaret på FOU alm. del – spørgsmål 15, oversende kopi af deforetagne anmeldelser og evt. andre dokumenter, der belyser grundlaget for auditørernesundersøgelser?”

Svar:

Til brug for min besvarelse har jeg indhentet en udtalelse fra Forsvarets Auditørkorps, der haroplyst følgende:”Efterforskningen i den militære straffesag mod to officerer i Forsvarskommandoen bleviværksat som følge af Forsvarskommandoens anmeldelser mod først IT-chefen og dernæst modkommunikationschefen.Begge anmeldelser indgår således i en verserende strafferetlig undersøgelse og er derfor ikkeomfattet af adgangen til aktindsigt, jf. offentlighedslovens § 2, stk. 1.Det er endvidere Forsvarets Auditørkorps vurdering, at videregivelse af yderligere oplysningerom efterforskningen på nuværende tidspunkt kan vanskeliggøre efterforskningen af sagen,ligesom de sigtedes og vidners forklaring kan blive påvirket heraf.”Jeg kan henholde mig til Forsvarets Auditørkorps udtalelse.I øvrigt henvises til sidste del af min besvarelse af FOU alm. del - spørgsmål 15.
Side 1/1