Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
776139_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. december 2009Sagsnr.: 3129
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. november2009 stillet følgende spørgsmål nr. 67 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 67:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilken betydning rapporten fra FN'slandbrugsvidenskabelige panel i 2008, "The International Assessment of AgriculturalKnowledge of Technology for Development (IAASTD), har haft forfødevareministeriets holdning til GMO?”

Svar:

Min holdning til GMO er baseret på den videnskabelige viden, som bl.a. er beskrevet iden nyligt udkomne GMO-vidensyntese. I forhold til vidensyntesen er det de forskere,der har bidraget til vidensyntesen, der har besluttet, hvilke kilder, der skulle inddrages.Som nævnt i min besvarelse af spørgsmål nr. 498 (alm. del) er det mit indtryk, atIAASTD-rapporten i overvejende grad omhandler problemstillinger, som har relevansfor situationen i udviklingslandene. Rapporten har således størst fokus på temaer somfattigdom, sult, sygdom, fødevareforsyningssikkerhed og fejlernæring i underudvikledeområder i verden.
Eva Kjer Hansen
/Christina Rughede