Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
774233_0001.png
774233_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 11. december 2009Sagsnr.: 2567Dok.nr.: 29881
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16.11.2009 stilletfølgende spørgsmål nr. 54 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Benny Engelbrecht.

Spørgsmål 54:

”Ministeren bedes i forlængelse af besvarelsen af FLF alm. del - samrådsspørgsmål Mog N om Fødevarestyrelsens dyrevelfærdskontrol i 2008 den 11. november 2009redegøre nærmere for, hvilke planer der er for et samarbejde mellem de danskefødevaremyndigheder og fødevaremyndighederne i delstaten Schleswig-Holstein?”

Svar:

Igennem årtier har der eksisteret et uformelt samarbejde omkring det veterinæreberedskab over grænsen mellem fødevaremyndighederne i Danmark ogfødevaremyndighederne i delstaten Schleswig-Holstein.Dette samarbejde har blandt andet omfattet tyske observatører ved danske veterinæreberedskabsøvelser, vaccination mod Aujeszkys sygdom samt hurtig orientering vedhusdyrsygdomme i grænseområdet.Der er for nyligt afholdt et møde mellem de to landes fødevaremyndigheder for at drøftemuligheder og holdninger til et formelt samarbejde på det veterinære beredskabsområde.Fra Danmarks side er der et ønske om formaliseret samarbejde på følgende områder:Rapportering mellem fødevaremyndighederne ved mistanke om alvorligtsmitsomme husdyrsygdomme, som f.eks. klassisk svinepest.Personalemæssige og tekniske områder (beredskabsøvelser, størreaflivningsaktioner med videre).Aftale om lokal transport af sportsheste over grænsen på lempelige vilkår.
Derudover er det aftalt, at man årligt vil mødes på Veterinærdirektørniveau for at drøftekommende års fælles aktiviteter.Der er hos fødevaremyndighederne i Schleswig-Holstein en positiv indstilling til etformaliseret samarbejde med de danske fødevaremyndigheder.Målet er, at der indgås en formel samarbejdsaftale i foråret 2010.
Eva Kjer Hansen
/Katrine Lindegaard
2