Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
895503_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 30. september 2010Sagsnr.: 6934
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 6.september 2010stillet følgende spørgsmål nr. 524 (Alm. del), som hermed besvares.

Spørgsmål 524:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del - samrådsspørgsmål CC-CGom slagmærker på svin den 2. september 2010 redegøre for, hvorfor der ses en stor stig-ning i antallet af forhold om vold mod svin på det tidspunkt, som det nye afregningssy-stem indføres?”

Svar:

Som anført ved besvarelsen af spørgsmål nr. 523 mener jeg ikke, at det giver mening atkommentere på tal, som Fødevarestyrelsen har oplyst er behæftet med fejl.Imidlertid vil jeg gerne endnu engang slå fast, at konklusionen i den statistiske analyse,som Fødevarestyrelsen i samarbejde med Videnscentret for Svineproduktion udarbej-dede forud for samrådet om slagmærker i januar 2010, var, at den gennemsnitlige læs-setid pr. gris ikke var anderledes i de tilfælde, der var blevet politianmeldt, end i de til-fælde, der ikke var meldt.Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet (DJF) ved Århus Universitet nåede efterfølgendetil samme resultat.
Henrik Høegh
/Katrine Lindegaard