Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
895481_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 30. september 2010Sagsnr.: 6932Dok. nr.:139942
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 06.09.2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 519 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 519:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del – samrådspørgsmål CH ommælkefeber den 2. september 2010 oversende alt materiale, som ministeriet erbesiddelse af vedrørende erfaringer/udsagn/henvendelser fra andre lande om landmændsegenbehandling af mælkefeber”

Svar:

Fødevarestyrelsen har i februar 2010 telefonisk forespurgt følgende europæiskemyndigheder vedrørende mulighed for landmænds egenbehandling af mælkefeber:-----Departement for Enviroment, Food and Rural Affairs (Storbritannien)Ministère de l’alimentation, de l’agriculture et de la pêche (Frankrig)Jordbruksverket (Sverige)Mattilsynet (Norge)Ministerie van landbouw, natuur en voedselkwaliteit (Holland)
Det er oplyst, at i Storbritannien, Frankrig og Holland er det tilladt, at landmændbehandler køer med mælkefeber, mens det ikke er tilladt i Sverige og Norge.Endvidere har det hollandske landbrugsministerium oplyst, at de kalkholdige præparater,der anvendes ved behandling af mælkefeber, distribueres som håndkøbspræparater iHolland.
Henrik Høegh
/Rikke Thoning