Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
895466_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 30. september 2010Sagsnr.: 6901
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 2. september 2010stillet følgende spørgsmål nr. 515 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 515:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 30/8-10 fra Coop Danmark A/S omfødevarehygiejne og opbevaring – ophævelsen af § 22 i hygiejnebekendtgørelsen, jf.FLF alm. del – bilag 340.”

Svar:

Udvalget har bedt om mine kommentarer til en henvendelse fra Coop Danmark A/S omophævelsen af § 22 i hygiejnebekendtgørelsen og kravet til opbevaring af fødevarer vedhøjst den temperatur, som er angivet ved fødevarens mærkning../.Fødevarestyrelsen har udarbejdet vedlagte notat om ophævelse af § 22 i hygiejnebe-kendtgørelsen, som jeg henholder mig til. Heraf fremgår det, at der findes andre be-stemmelser i den fælles fødevarelovgivning, der stiller de nødvendige krav til opbeva-rings- og transporttemperaturer og samtidig sikrer fødevaresikkerheden og beskyttelsenaf forbrugerne. Fødevarer skal fx fortsat opbevares ved den temperatur, som er angivetved fødevarens mærkning, medmindre virksomheden kan dokumentere eller redegørefor den samme sikkerhed, hvis fødevaren opbevares ved en højere temperatur.Det fremgår endvidere, at ophævelsen af § 22 giver mere fleksibilitet til virksomheder-ne. Fx i de tilfælde, hvor frosne fødevarer transporteres til en forarbejdningsvirksomhedved højere temperatur end den, der fremgår af mærkningen, fordi optøning af fødevarenkan påbegyndes i emballagen uden, at det giver anledning til fødevaresikkerhedsmæssi-ge problemer.Ved en igangværende revision af hygiejnevejledningen vil reglerne og deres anvendelseblive uddybet. Det vil også blive beskrevet, hvordan reglerne kan kontrolleres.
Henrik Høegh/Thomas Elvensø