Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
892355_0001.png
892355_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 22. september 2010Sagsnr.: 6899
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 01.09.2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 50 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL)

Spørgsmål 509:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor Fødevareministeriet først i 2010 igangsatte et3-årigt projekt, som har til formål at afdække faktorer, som har betydning for MRSA isvineproduktion og i forhold til smitte fra svin til mennesker, når man allerede i 2006blev opmærksom på problemet med smitte af MRSA fra dyr til mennesker.”

Svar:

En egentlig dybdegående analyse af faktorer, som er af betydning for MRSAudbredelsen i forhold til svineproduktionen og smitte mellem dyr og mennesker, harværet afhængig af først at få klarhed over omfanget af MRSA problemstillingen.De sidste to år har Fødevarestyrelsen således gennemført projekter for at kortlæggeforekomsten af MRSA i slagtesvin, kyllinger og kvæg i Danmark. I 2008 gennemførteEU en undersøgelse af MRSA-udbredelsen i so- og avlsbesætninger i samtligemedlemslande. Både Fødevarestyrelsens egne undersøgelser og EU undersøgelsenligger til grund for det bevilgede MRSA forskningsprojekt.Siden problemet med MRSA smitte fra dyr til mennesker blev kendt, har der foregået ettæt samarbejde med sundhedsmyndighederne omkring udredning af MRSAproblematikken. Dette har sammen med de ovennævnte kortlægninger/projekter væretmed til at give os viden nok til at igangsætte det 3-årige projekt, hvor formålet er atafdække faktorer, som har betydning for MRSA i svineproduktion og i forhold til smittefra svin til mennesker.
Henrik Høegh
/Heidi Søltoft
2