Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
778540_0001.png
778540_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 18. december 2009Sagsnr.: 2560
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16.november 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 50 (Alm. del) som hermedbesvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 50:

”Ministeren bedes i forlængelse af besvarelsen af FLF alm. del -samrådsspørgsmål F, G, H og I om datomærkning af kød den 11. november 2009redegøre for, hvordan de IT-problemer, der problematiseres i Deloitte-rapporten,løses inden for de nuværende økonomiske rammer, herunder opstille en tids- oghandleplan herfor.”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplystfølgende, hvortil jeg kan henholde mig:”Deloitte-rapporten påpeger en række problemer med den nuværende IT-understøttelse af fødevarekontrollen. Fødevarestyrelsen har under de økonomiskerammer, som følger af forlig om fødevarekontrollen af 31. maj 2007, samt denekstra tilførsel på 10 mio. kr., som styrelsen har fået i november 2009, igangsat enforbedring af IT-understøttelsen af fødevarekontrollen. Et vigtigt element i forligeter effektivisering af metodeunderstøttelsen ved at forbedre de IT-værktøjer, der ertil rådighed for kontrolpersonalet, samt at udvikle nye.Med de igangværende tiltag er det fødevarestyrelsens vurdering, at en større del afde i Deloitte-rapporten nævnte IT-problemer vil blive imødegået og udbedret i taktmed ibrugtagning af de nye systemer. De igangværende tiltag er blandt andet, atder skal udarbejdes et system til bedre planlægning af de mange tusinde årligekontrolbesøg, udtagning til laboratorieprøver skal digitaliseres, den nuværende
digitale understøttelse af selve kontrollen (digitalt tilsyn) forbedres ogvidereudvikles, og det bagvedliggende journalsystem (ESDH) skal udskiftes../.En kort status på disse tiltag er vedlagt i bilag 1.De IT-problemer, som ikke imødegås via de igangværende tiltag, kræver, jf. ogsåkonklusionerne i nævnte analyse fra Deloitte, en mere detaljeret analyse ogbearbejdning herunder udarbejdelse af business cases, før en egentlig tids- oghandleplan kan opstilles herfor.”
Eva Kjer Hansen/Thomas Elvensø
2