Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
875659_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 13. juli 2010Sagsnr.: 6103
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 22. juni 2010 stil-let følgende spørgsmål nr. 465 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 465:

”Ministeren bedes oplyse, om der er givet tilladelse til anvendelse af åleruser (kasteru-ser) i ubegrænset antal til fiskeri efter strandkrabber i Limfjorden”

Svar:

Fiskeridirektoratet har oplyst, at der til dato i 2010 er givet 3 tilladelser til erhvervsmæs-sigt fiskeri efter strandkrabber med kasteruser i Limfjorden.Fiskeridirektoratet har endvidere oplyst, at strandkrabbefiskeriet betragtes som et for-søgsfiskeri, og at fiskeriets udvikling følges nøje af direktoratet. Tilladelsen gives for etår ad gangen som udgangspunkt til erhvervsfiskere og selskaber, der kan dokumenterevæsentlige landinger af strandkrabber i den forrige sæson. Alle ruser skal anmeldes tildirektoratet, og det er ikke tilladt at opbevare, medbringe og lande ål fra fangstrejser,hvor ruser til krabbefiskeri medbringes.I øvrigt henvises til min besvarelse af spørgsmålene 466 og 467.
Henrik Høegh
/ Jakob Munkhøj Nielsen