Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
876843_0001.png
876843_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 20. juli 2010Sagsnr.: 6017
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 18.06.2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 461 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 461:

”Ministeren bedes oversende listen over de landmænd, der ligger på 80 procent ellerderover i forhold til det uacceptable niveau, og som Fødevarestyrelsen vil henvende sigtil, for at få dem til at nedbringe forbruget.”

Svar:

Indledningsvist vil jeg gerne gøre opmærksomhed på, at ”Gult kort” for antibiotika førstuddeles i løbet af efteråret 2010. Det er vigtigt, at svineproducenter og deres dyrlægerhar den fornødne tid til at indrette produktionen efter de nye regler, inden ordningeniværksættes. Det er samtidigt vigtigt, at svineproducenter gøres opmærksomme på,hvilke faktuelle oplysninger ”Gult kort” ordningen baseres på, så producenterne fårmulighed for at rette eventuelle fejl i grundlaget.Jeg bad derfor Fødevarestyrelsen om skriftligt at informere de svineproducenter, derifølge data fra Vetstat (tal fra apoteker baseret på dyrlægernes recepter) og CHR(landmandens egne opgivelser af dyreantallet i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug ogFiskeris Centrale Husdyrbrugsregister) har et antibiotikaforbrug på 80 % eller højere iforhold til det niveau, som til efteråret vil udløse et ”gult kort”, jf. besvarelse af FLFalm. del spørgsmål nr. 460.Det er således vigtigt at pointere, at informationen også gives til producenter, der har etlavere antibiotikaforbrug end ”gult kort” niveauet, ligesom nogle besætningsejeregivetvis er blevet varslet, som følge af fejlregistreringer i CHR.Fødevarestyrelsen har netop udsendt informationsbrevene til svineproducenterne, og jeghenholder mig til vedlagte udsendelsesliste, som Fødevarestyrelsen har udarbejdet.
Henrik Høegh
/Heidi Søltoft
2