Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
867706_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 22. juni 2010Sagsnr.: 5868Dok.nr.: 107471
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 18. juni 2010stillet følgende spørgsmål nr. 459 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 459:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 17/6-10 fra Thorupstand Kystfiskerlaugom situationen for Thorup strands kystfiskere, jf. FLF alm. del - bilag 300.

Svar:

Thorupstrand Kystfiskerlaug har gjort en stor og synlig indsats for at styrke og udviklekystfiskeriet. Lauget har udnyttet Ny Regulering og skabt et dynamisk fiskerisamfundmed en stor grad af nytænkning og initiativ.Det fremgår af henvendelsen fra Thorupstrand, at de aktuelle økonomiske problemerknytter sig til en uoverensstemmelse om ansættelsen af de kvoteværdier, der er grundlagfor EBH Banks arbejde for at afvikle laugets engagement i banken, konkret i forbindelsemed arbejdet for, at en anden bank kan overtage lånene til lauget.Der er tale om håndteringen af et privat låneengagement, som er kommet klemme somfølge af EBH Banks økonomiske problemer. Det er et forhold, jeg som fødevareministerikke kan blande mig i. Jeg kan imidlertid til udvalgets orientering oplyse, at Fødevare-ministeriet er opmærksom på betydningen af, at kvoterettighederne værdiansættes pådet mest oplyste grundlag. Ministeriet har derfor i en kontakt med EBH Bank orienteretom de spørgsmål, der rejser sig i forbindelse med afhændelse af fiskerirettigheder frakystfiskersegmentet til flåden uden for kystfiskersegmentet.
Henrik Høegh
/Mogens Schou